termografering Termografering

Nedsæt risikoen for dyre driftstop med termografering.

 
Termografering | Brande i el-tavler er hvert år skyld i store brandskader, er uheldet først ude har det store konsekvenser for din virksomhed, dine medarbejdere og dig selv. For alle virksomheder er elforsyningen en vigtig faktor for at kunne opretholde produktion og effektivitet. Med el-termografering kan man nedsætte risikoen for dyre driftstop, og i stedet for utilsigtede nedbrud, er det med el-termografering muligt at planlægge vedligehold, så man kan undgår driftstop og store reparationer.
 
Reparationer kan planlægges, så de ikke medfører problemer i driften, og ikke bliver en ubehagelig overraskelse i budgettet. Vores teknikere har lang tids erfaring med termografering, og er alle elektrikere. Deres uddannelse/kompetencer bliver løbende holdt ved lige via kurser og erfaringsmøder.
 
Inspektionen med det termiske kamera bliver udført, når anlæg og tavler er i drift. Det kamera, vi bruger, er med termisk følsomhed. Netop det gør det muligt at registrere selv små differencer i temperaturen. Kameraet opfanger den infrarøde stråling, som alle overflader udsender. Kameraet opfanger strålingen, som via en processor omdannes til et skærmbillede, som kan aflæses med direkte temperaturangivelse.

Opdag brandfaren i tide

Vær på forkant En brand vil betyde væsentlig nedgang i omsætningen og en masse ekstra arbejde for at få virksomheden op at køre igen. Termograferingen kan derfor være en god investering, i forhold til de værdier der kan reddes i en eventuel brand. Termograferingen foregår bedst på aktive og dermed belastede installationer og udføres derfor uden driftstop.

El-termografering kan med fordel udføres her:

  • El-tavler
  • Maskinanlæg og styretavler
  • Skinne- og kabelforbindelser
  • Procesanlæg

Elektriske installationer holder sjældent fri, og de er sårbare over for nedbrud. Mange fejl sker på grund af overbelastning og slitage. Løse forbindelser kan også opstå ved almindelig brug, idet komponenterne opvarmes og nedkøles. Metaldelene i og omkring komponenterne vil tilsvarende udvide og trække sig sammen. Disse bevægelser i metallerne medvirker til løse forbindelser og/eller eventuelle brud på ledninger. Hvis fejlene bliver rettet, inden der sker skader, falder risikoen for strømsvigt, tavlebrand og eksplosion. Når termograferingen er udført, bliver der udarbejdet en rapport. Klassificering med angivelse af fejlårsag angives i rapporten, som gør det muligt at planlægge service eftersyn.

Fordelene er:

  • Fejl bliver rettet, før et utilsigtet driftstop opstår
  • Du kan finde fejl, som øjet ikke kan se
  • Via rapporten er det let at finde og rette fejl
  • Du kan undgå vitale uheld og følgeskade

Det anbefales af brancheorganisationen Forsikring & Pension og tavlefabrikanter, at alle virksomheder benytter el-termografering af deres el-tavler. Regelmæssig el-termografering kan eventuelt give en forsikringskunde attraktive forsikringsvilkår.

 
Termografering
 

Strøh A/S servicerer kunder i hele Trekantsområdet, faktisk har vi kunder over hele landet!

Du kan altid kontakte os for et helt uforpligtende tilbud.

TOP